Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
geografia na UJ
|
| Autor |
Wiadomość |
aldabra
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 5
Reputacja: 0
|
geografia na UJ
hej wszystkim. ja mam kilka dość ważnych dla mnie pytań.. 
1)czy geografia n UJ jest fajna?( i ciekawa)  to takie ogólnikowe pytanie w ramach wprowadzenia do tematu..
2)czy to prawda,że jak teraz zobaczyłam na strone UJ i w rekrutacji piszą,że będzie w zasadzie konkurs świadectw..i liczy się tylko geografia. czy mógłby mnie ktoś oświecić i odpowiedziec na moje pytanie "tak"lub"nie": czy trzeba prócz geografii zdawać na maturze jeszcze matematyke lub historię??
będę wdzięczna za wszelką pomoc
robię dredy w Krakowie i okolicach - tel. 698 381 590, gg 4133248, mail aldabra7@yahoo.fr cena do uzgodnienia :-)
|
|
| 28-03-2006 20:58 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 17
|
ja to interpretuje tak, ze tylko geografia jest potrzebna. jednak radze zdawac wiecej przedmiotow, bo nigdy pewnym dostania sie na wybrany kierunek miec nie mozna
ciekawe ile trzeba pkt. zeby sie dostac. bo wskaznik os. na miejsce wyczytalem ze 3,53.
anathema-a natural disaster tak mi z glowy nie chce uciec :)
|
|
| 02-04-2006 20:37 |
|
Weatherfull
Niemowlę GeoForum
|
6 lat temu na geografię na UJ zdawało podobno 6 osób na jedno miejsce. Wszyscy się tam pchają a ja się zastanawiam po co? Czy zdajecie sobie sprawę, ze poziom nauczania geografii na UJ jest niski? Skąd to wiem? Skończylam geografie na innej uczelni. Moja przyjaciolka na UJ`cie. Z tego co się zdarzylam zorientowac to poziom nauki na naszej uczelni byl zdecydowanie wyzszy. Bron Boze nie myslcie ze chce w jakikolwiek sposób zniechęcić Was do UJ.
Przeciez posiadac dyplom UJ kazdy by chciał. Jednak sama renoma uczelni nie wpływa na renomę katedry
Pozdrawiam, Weatherfull
|
|
| 19-04-2006 18:02 |
|
draco
Licencjat GeoForum
Ilość postów: 346
|
Interesująca wypowiedź, ale całkiem bez znaczenia, ponieważ niepodparta żadnymi rzeczowymi argumentami. Geografia na UJ to bardzo dobry wybór. Świetna kadra i nowoczesny budynek. Szczególnie polecam zajecia prowadzone przez osoby z Zakładu Rozwoju Regionalnego.
Koło Młodych Geografów Oddziału Olimpijskiego Polskiego Towarzystwa Geograficznego
|
|
| 20-04-2006 14:51 |
|
aw.bialy
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 19
|
Weatherfull, to gdzie studiowales ze jest tam lepiej niz na UJ??
pozdrawiam, Kształtownik Środowiska Przyrodniczego ;]
http://www.kikol.xx.pl
|
|
| 21-04-2006 21:21 |
|
Weatherfull
Niemowlę GeoForum
|
Ja nie powiedziałam, że lepiej  Ja tylko mówię, że porównując zajęcia na mojej uczelni i na UJ ( na zasadzie rozmowy przyjaciółek) zdałam sobie sprawę, że u nas poprostu więcej od nas wymagali. Skończyłam studia na Akademii Świętokrzyskiej.
Pozdrawiam, Weatherfull
|
|
| 22-04-2006 12:54 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
|
no to jak wie ktos ile procent trzeba miec zeby sie dostac?
|
|
| 10-05-2006 19:39 |
|
monique
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 9
|
Mnie też to strasznie interesuje, bo się tam wybieram. Dołączam się do pytania
|
|
| 11-05-2006 00:30 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
|
mam wrazenie ze bardzo dobrze , ale boje sie ze byla po prostu za latwa przynajmniej podstawa
|
|
| 11-05-2006 16:58 |
|
monique
Niemowlę GeoForum
|
Ja też liczę na 90%, ale z rozszerzonej znacznie gorzej. A jak myślisz ile wystarczy mieć? Jak oni to liczą, bo biorą jeszcze inne przedmioty...
|
|
| 11-05-2006 22:49 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
|
widzisz wlasnie to jest zastanawiajace, bo na stronie wyraznie jest napisane ze kwalifikacja jest tylko podstawowa geografia. a rozszerzona tez mi gorzej poszla. a co do tego ile pkt wystarczy to mysle ze skoro egzamin byl nie za trudny to boje sie ze duzo osob dostanie dobre oceny :/ale nie wszyscy na geografie ida. jak jest 120 miejsc no to mysle ze te 85% trzeba miec. i w razie czego zloz odwolanie bo chyba duzo osob traktuje geografie jako kierunek asekuracyjny.
|
|
| 12-05-2006 10:55 |
|
monique
Niemowlę GeoForum
|
A ja jako kierunek docelowy
|
|
| 12-05-2006 11:04 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
|
wszystkie no to ciekawe. ja mam jeszcze historie i wos do tego, ale nie powiem ze napawa mnie to wielka radoscia :/
a i piszac wszystkie rozumiem ze masz na mysli kazdy przedmiot jaki jest wyszczególniony na swiadectwie ?
wiem ze to wyglada jak rozmowa przedszkolaka , ale ja po prostu wole wiedziec konkretnie co
|
|
| 12-05-2006 16:48 |
|
monique
Niemowlę GeoForum
|
No pisze tylko tyle, że egzaminy maturalne zewn. Ja się obawiam bo mimo że poszło mi w miarę dobrze to pisałam tylko ang., polski, i gegrę. Starczy?
|
|
| 12-05-2006 17:29 |
|
Melez
Przedszkolak GeoForum
|
nie chce Cie martwic
|
|
| 12-05-2006 18:34 |
|