Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Jaki kierunek radzilibyście wybrać?
|
| Autor |
Wiadomość |
Mefju_92
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 18
Reputacja: 0
|
RE: Jaki kierunek radzilibyście wybrać?
Z roku na rok udział odnawialnych źródeł energii jest coraz większy, więc wg mnie specjalizacja ta wydaje się być również przyszłościowa : )
|
|
| 19-05-2011 09:56 |
|
Wasquez
Student GeoForum
Ilość postów: 266
Reputacja: 2
|
Ja chyba też brałbym Odnawialne Źródła Energii ;p
Jestem saperem - jeśli biegnę, rób to samo!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2011 21:22 przez Wasquez. Edit Reason: )
|
|
| 22-05-2011 21:20 |
|
fabcos
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 77
|
no to ja jestem trzeci, który wybrałby odnawialne źródła energii
|
|
| 24-05-2011 13:16 |
|
wisieneczkaaa
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 99
|
czwarty.
|
|
| 24-05-2011 16:30 |
|
Przemo
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 152
|
... ale to albo nauczcie się te odnawialne źródła budować, albo uczestniczyć w biurokratycznej kradzieży pieniędzy na te (całkiem fajne zresztą) zabawki....
udział rośnie, ale jeśli myślicie pod kątem pracy to już musicie szukać co konkretnie z tym robic
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2011 01:07 przez Przemo. Edit Reason: N/A)
|
|
| 28-05-2011 01:04 |
|
wolaj1991
Licealista GeoForum
Ilość postów: 103
|
A ja wam powiem że rozwój odnawianych źródeł energii jest zauważalny, ale wiele uczelni to zauważyło i otwiera kierunki i specjalizacje w tej dziedzinie. Oceniając po Wrocławiu mogę z całą pewnością stwierdzić że za 5-6 lat specjalistów w tej dziedzinie będzie wiecej niż pracy.Chociażby u mnie na U. Przyrodniczym otwiera sie w tym roku nowy kierunek zwiazany tylko z OŹE. Na moim kierunku inżynierii środowiska jest specjalizacja na OŹE. Wiem również że np. studenci politechniki np na energetyce bardzo chętnie wybierają specjalizację w OŹE. Jest teraz moda na to, wiec wszyscy chętnie w to idą. Ja na twoim miejscu wybrałbym to zarządzanie środowiskiem geograficznym. Ale pamiętaj że cokolwiek wybierzesz i będziesz w tym na prawdę dobra to znajdziesz dobrą pracę.
I love OGIN ;D
|
|
| 02-06-2011 07:32 |
|
kinga_gie
Licealista GeoForum
Ilość postów: 144
|
Hmm dzięki wolaj 1991 chyba własnie skłaniam się ku zarządzaniu bo tak się zastanawiam czy w mojej okolicy są jakieś firmy zajmujące się oźe itp i nic nie znalazłam,a to chyba też ważne.
Ogólnie dzięki za wszystkie sugestie
"W tej chwili jest 6.502.867.120 ludzi na świecie. Mniej więcej. Ale czasami potrzebujesz tylko jednej z nich." OTH.
|
|
| 02-06-2011 12:35 |
|
dop3
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 5
|
Ja jestem sceptycznie nastawiony do kierunków z "zarządzaniem" w nazwie (zarządzanie środowiskiem to dopiero dziwny twór...). To tak, jakby zakładać, że każdy chce zarządzać od razu po studiach  W ogóle namnożyło się tego wszędzie, a ja bym ograniczył to jedynie do jakiejś podyplomówki dla ludzi, którzy mają doświadczenie w pracy. Przecież ciężko o kierownicze stanowisko na starcie kariery zawodowej...
Z tych dwóch kierunków ten związany z energią odnawialną uważam za zdecydowanie lepszy i ciekawszy. I na pewno bardziej przyszłościowy, znam przypadek uczelni, na której taki kierunek jest dofinansowany i najlepsi studenci otrzymują 1000 zł stypendium. Coś jest zatem na rzeczy...
geopasja
|
|
| 09-09-2011 21:51 |
|