Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
G-do-sześcianu
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 154
Reputacja: 0
|
Książki
Cześć.
Mam takie nietypowe pytanie, otóż w tym roku zaczynam naukę w LO tyle, że na profilu mat-fiz-inf, bo się tak jakoś głupio złożyło, ale nieważne  Zależy mi na tym, żeby od samego początku przyłożyć się do geo żeby później nic nie nadrabiać i się zastanawiam czy będę mogła kupić i uczyć się z podręcznika na poziomie rozszerzonym mimo, że będę w klasie z podstawową geografią? Teoretycznie to chyba nie stanowi problemu ale nie wiem jak jest w praktyce.
|
|
| 27-07-2010 21:45 |
|
GeoGrzes
Banned
Ilość postów: 150
|
RE: Książki
Będziesz po prostu miała większą wiedzę  Licz się z tym, że w podręczniku rozszerzonym pewne sprawy podstawowe mogą być bardzo pobieżnie omawiane
|
|
| 28-07-2010 07:23 |
|
Enkeli
Licencjat GeoForum
Ilość postów: 354
Reputacja: 2
|
Jeśli chodzi o pracę własną - nie ma najmniejszego problemu. Może się minimalny pojawić dopiero podczas pracy na lekcji, z różnicami numeracji stron... Zatem jakiegoś wykresu czy ryciny będziesz szukać na własną rękę  ale to chyba nie problem. Dobrze by też było, żebyś zasygnalizowała nauczycielowi, że chcesz się uczyć "szerzej". Mógłby wtedy więcej od Ciebie wymagać, co bardziej by Cię do pracy mobilizowało...
minä arvostan elämän kauneutta koska tiedän sen katkeruuden
|
|
| 28-07-2010 10:14 |
|
Enkeli
Licencjat GeoForum
Ilość postów: 354
Reputacja: 2
|
No tak.... Nauczyciele są różni, nie da się ukryć. Zrób więc "wywiad środowiskowy". Nie powinien mieć do Ciebie żadnych "ale". A książka aż tak bardzo nie będzie się chyba różnić. To zależy od wydawnictwa. To, z którym ja mam do czynienia (WSZ PWN Geografia na czasie) nie sprawiałoby dużych problemów. Nie orientowałam się w innych. Jak będziesz wiedzieć jaki masz kupić, to popatrz w księgarni na różnice. Sama podejmiesz decyzję.
minä arvostan elämän kauneutta koska tiedän sen katkeruuden
|
|
| 28-07-2010 11:00 |
|
G-do-sześcianu
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 154
Reputacja: 0
|
Geografia środowiska przyrodniczego- poziom podstawowy - część 1 i Geografia środowiska przyrodniczego - poziom rozszerzony - część 1 (OPERON)
Może ktoś zna i coś powie, bo ja sie w podręcznikach zuuupełnie nie orientuję
|
|
| 28-07-2010 11:14 |
|