Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 1 Głosów - 5 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Miasto x jak węzeł transportowy
|
| Autor |
Wiadomość |
PrawyAkapit
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 64
Reputacja: 0
|
RE: Miasto x jak węzeł transportowy
(02-10-2008 17:27)arrturro napisał(a): Można. Tylko pamiętaj o tym, żeby zaznaczyć, że używałaś podkładu.
Np. Opracowanie własne na podstawie Mapa topograficzna Polski....
na pewno  ?
bo w regulaminie jest napisane aby mapy były własnego autorstwa tylko nie wiem czy brać to idealnie dosłownie.
"If you worry about the weather, you picked a wrong place to stay"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2008 22:33 przez arrturro. Edit Reason: )
|
|
| 02-10-2008 21:21 |
|
qmate
Magister GeoForum
Ilość postów: 537
Reputacja: 14
|
ja dwie mapy zrobiłem sam*, trzecią wziąłem z Zumi. W pracach, które można znaleźć w Internecie też widziałem zeskanowane mapy bądź właśnie takie z Zumi.
*No właśnie - zrobiłem sam - teoretycznie, bo polegało to na tym, że robiłem je w PowerPoincie (tak tak hehe) i w podkładzie miałem oryginalną mapę.
|
|
| 02-10-2008 21:43 |
|
arrturro
SM Don Arrturro

Ilość postów: 2 240
Reputacja: 8
|
Power Poincie? A to ciekawe...
A odnośnie map, rysunków i fotografii itp. zalecę po raz kolejny kurs czytania ze zrozumieniem.
Wyciąg ze Wskazań do wykonania pracy I stopnia, który można znaleźć na stronie http://www.ogin.edu.pl:
Uwaga ogólna: mapy i inne rysunki wykonane przez Autora posteru mogą być sporządzone zarówno ręcznie, jak i z wykorzystaniem komputera - ocena rysunku nie zależy od rodzaju przyjętej techniki. Niedopuszczalne jest natomiast umieszczanie w pracy map i rysunków wyciętych z atlasów i innych książek. W przypadku umieszczania materiałów ilustracyjnych skopiowanych z innych źródeł konieczne jest powołanie się na nie (analogicznie jak w sytuacji korzystania z czyjegoś tekstu).
I jeszcze tutaj:
Uwaga ogólna: mapy i inne rysunki wykonane za pomocą komputera mają taką samą wartość jak rysunki wykonane bezpośrednio na papierze (kalce technicznej).
Niedopuszczalne jest wykorzystywanie w pracach map i ilustracji wyciętych z innych publikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2008 22:41 przez arrturro. Edit Reason: )
|
|
| 02-10-2008 22:39 |
|
PrawyAkapit
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 64
Reputacja: 0
|
rozumiem co tam jest napisane, chodzi mi o to, w jakim stopniu można się posunąć do robienia mapy z użyciem podkładu.
Mój nauczyciel twierdzi, że mogę po prostu nanieść na mapę moje propozycje itp., tylko wydaje mi się to mocno naciągane.
"If you worry about the weather, you picked a wrong place to stay"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-10-2008 17:40 przez arrturro. Edit Reason: )
|
|
| 03-10-2008 15:48 |
|