Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrzebuje porady xD
Autor Wiadomość
piotrek09i Offline
Niemowlę GeoForum

Ilość postów: 3
Reputacja: 0
Potrzebuje porady xD
Witajcie

Chciałbym was prosić o poradę, bo tak chciałbym iść na studia geograficzne ( bardzo lubię podróże, i wszystko co związane z geografią), nie idzie mi z fizyką, chemią i matmą jest to dla mnie czarna magia, a ostatnio wyczytałem gdzieś że na tych studiach to może być, albo jest nie pamiętam dokładnie.

Ze wszystkimi innymi przedmiotami radzę sobie tylko tymi wymienionymi powyżej mam problem i nie bardzo jestem w stanie się ich nauczyć. I tu moje pytanie czy w tym wypadku mam sobie szukać innego kierunku studiów?

I drugie pytanie, jaki ja mam umysł? Ścisły czy humanistyczny?? Geografia się chyba zalicza do ścisłych ;/

Pozdrawiam i dziękuje za każdą poradę.
23-08-2011 14:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
krisxor Offline
Maturzysta GeoForum

Ilość postów: 178
Reputacja: 0
RE: Potrzebuje porady xD
A skąd kto ma wiedzieć jaki "masz umysł" - to pytanie chyba powinieneś po pierwsze zadać samemu sobie. Jeśli chcesz wrzucać geografię jako naukę ze wszystkimi odmianami do danego worka - życzę powodzenia, może kiedyś ci się to uda.
Jak faktycznie ci zależy - poczytaj, popatrz po syllabusach/tabelach/rozkładach godzin - tego jest pełno na stronach uczelni. Popytaj. Może wybierz bardziej coś pod turystykę, skoro nie idą ci stricte ścisłe przedmioty - twoja wola, twoje życie, twoje decyzje - byleś nie żałował i robił to co naprawdę kochasz...

http://wpmt.pl/profile/zoso-35148

my way, my passion, geology !

http://eroristo.blog.onet.pl/ <- zapraszam!
23-08-2011 15:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
noe_83 Offline
prof. zw. dr hab. inż. GeoForum

Ilość postów: 1 085
Reputacja: 7
RE: Potrzebuje porady xD
Ciężki temat...szczególnie z takim tytułem/zatytułowaniem...
Polecam AWF bądź też polonistykę.

BTW moje zdanie się tutaj nie liczy Tongue

"Nic nie przyniesie większej korzyści ludzkiemu zdrowiu oraz nie zwiększy szans na przetrwanie życia na Ziemi w tak dużym stopniu, jak ewolucja w kierunku diety wegetariańskiej."

Albert Einstein
26-08-2011 18:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do: