Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Teleturnieje
|
| Autor |
Wiadomość |
pisk35
Doktor hab. GeoForum
Ilość postów: 1 114
Reputacja: 11
|
RE: Teleturnieje
Kto oglądał Milionerów? Jak wrażenia? Co do ekspertów to myślałem że zawodnik bedzie mógł sobie wybrać którego eksperta chce a tu tylko jeden przypada na program (trochę głupiop zrobili z tym)...poza tym podoboało mi się pytanie o żeńską odmianę polskiego miasta - mozna było wybrac pomiedzy Gołdapią (poprawan odpwiedz więc i odmiana trochę dziwna) a Krasnymstawem (tutaj przyszła mi na myśl pewna osoba z lubelskiego z tego forum  ) - ogólnie pytania na dobrym poziomie, choć to pytanie o skład Słonca było za łatwe jak za tyle kasy (75 tys zł)
Geomania...niektórych już złapało:D
|
|
| 06-09-2009 19:11 |
|
qmate
Magister GeoForum
Ilość postów: 537
Reputacja: 14
|
No więc dla nas pytanie o Słońce było banalne, a odpowiedź c), że Słońce może być zbudowane z siarki i węgla była absurdalna.
Wg mnie to koło nie jest złe, ale telefon powinien zostać, a połączenie z ekspertem mogli dać jako czwarte koło dostępne od pytania za 75.000
|
|
| 06-09-2009 20:04 |
|
Gollum
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 190
Reputacja: 3
|
(28-07-2009 13:40)qmate napisał(a): Wielkiej Gry nie oglądałem, zawsze strasznie mnie nudziło to jak ta pani prowadząca siedziała na swoim foteliku, obok stał jakiś bukiet kwiatków i ona czytała jakieś "referaty" z kartek.
Bo to było dla zawodowców. Reszta siedziała jak na tureckim kazaniu. Miesiąc ostrego kucia danego tematu to za mało. Wiem, bo parę razy próbowałem. Dwa razy miałem swoje miejsce w kolejce do gry (czyli przeszedłem wszystkie etapy eliminacji), ale taki jeden prezes telewizji - niech jego imię zostanie zapomniane - zlikwidował teleturniej. Byłem w grupie załozycielskiej Towarzystwa Przyjaciół Wielkiej Gry, chcieliśmy reaktywowac teleturniej, ale okazał się za ambitny dla przeciętnego pstrykacza pilotem. Ale nadal uczestnicy są grupą przyjaciół.
Pokażcie mi takich z jakiegokolwiek innego?
|
|
| 16-10-2009 20:58 |
|