Pokaż nowe posty | Oznacz wszystkie jako przeczytane | Szukaj
Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teleturnieje
Autor Wiadomość
qmate Offline
Magister GeoForum

Ilość postów: 537
Reputacja: 14
Teleturnieje
Ostatnio z nudów szukam starych teleturniejów. Jak się na nie patrzy, to ewidentnie kiedyś teleturnieje były lepsze, dzisiaj poziom trzymają tylko "Milionerzy", chociaż przyznaję, że oglądam także dla relaksu często takie odmóżdżające teleturnieje interaktywne np. na TVN, gdzie trzeba podać np. Zwierzę na K <hehe> devil

Ale kiedyś było lepiej. Była Życiowa Szansa, Chwila Prawdy, Agent, Awantura o Kasę, Idź na całość. Uwielbiałem te teleturnieje. Słabo pamiętam, ale na nieistniejącym już RTL7 były dwa fajne teleturnieje: "Podaj dalej" i "Gra w przeboje".

To co pokazują nam teraz to żal. Najbardziej irytuje mnie "Dzieciaki górą", oglądałem może ze trzy razy urywki tego, ale to nie na moje nerwy. Tak bezczelne dzieci to nic tylko lać i patrzeć czy równo puchnie. Hole In The Wall, Strzał w 10, Moment Prawdy - tego nie bardzo da się oglądać.

Ehh, gdyby wróciły te stare dobre teleturnieje, w których się coś działo... ostatnio na YT znalazłem urywki Idź na całość. Niby prosty teleturniej, będący też jedną wielką reklamą różnych produktów, ale przyjemny. Awantura o Kasę - też lubiłem, bo był dynamiczny. Grę w ciemno też lubiłem, chociaż Ibisz był irytujący. Agent - już słabo pamiętam, ale też był świetny.

Powalające są też wpadki w teleturniejach. Kilka razy natknąłem się w sieci na takie wpadki i oto tutaj kilka zamieszczam:

- Jaką część ciała odciął sobie Vincent van Gogh?
- yyy...yyy... włosy?!

- Co znajduje się w spodniach i na świadectwie ?
- pała
- hmmm to też ale chodziło nam o pasek
(to jest ponoć z 1 z 10)

- Proszę podać wzór na pole prostokąta...
- a kwadrat + b kwadrat. - O nie powiedziałam wzór na
obwód
- Niestety Pani wzór na obwód również jest nieprawidłowy

- Jak nazywa się mężczyzna którego żona wyjechała na wakacje?
- Rogacz

- Ile par oczu ma mucha?
- 100 milionów

- Jak nazywa się para aktorów odtwarzających rolę Barbary i
Bogumiła w serialu Noce i dnie?
- Eeee, yyyy, (koniec czasu).
Zapomniałem. Ale teraz już wiem.
- To proszę powiedzieć
- Dalej zapomniałem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2009 00:19 przez qmate. Edit Reason: )
28-07-2009 00:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
pisk35 Offline
Doktor hab. GeoForum

Ilość postów: 1 114
Reputacja: 11
RE: Teleturnieje
też kilka razy oglądałem te teleturnieje interaktywne na tvn i polsacie i powiem szczerze - one żerują na ludzkiej głupocie (bo ludzie dla 10000 zł są w stanie wysłać kilkanascie sms, a i tak są blokowani dla wiekszych zysków)...no i te pożal sie boże kończenie programu na 20 minut przed jego realnym końcem,aby tylko ludzi nakręcić...choć jak się obejzy jeden raz to nie jest takie złeTongue
no to jeszcze dodam jedną wpadke, ale prowadzącej która wymyślała zagadkę
Coś słodkiego na k...
...ludzie dzwonia co 5 sekund ale njikt nie podaje dobraj odpowiedzi
...20 minut do konca programu..zaczynaja się odliczania że to już koniec programu
..wygrana rośnie do 4000 zł..linie się urywają
..podpowiedz: je sie to na obiad
..ktoś podaje kompot - niestety nie..a ja myślałem że to to
..w koncu odpowiedz:.....kopytka
jedliście kiedys słodkie kopytka, bo ja nieBig Grin

Geomania...niektórych już złapało:D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2009 08:05 przez pisk35. Edit Reason: )
28-07-2009 07:32
qmate Offline
Magister GeoForum

Też to widziałem. A kiedyś była zagadka "W sypialni na K". Ludzie podawali przeróżne odpowiedzi, a prawidłową była... "Kazia". Żałosne.
28-07-2009 11:52
Kaktusia Online
Magister GeoForum

Ilość postów: 517
Reputacja: 12
(28-07-2009 00:17)qmate napisał(a):  Tak bezczelne dzieci to nic tylko lać i patrzeć czy równo puchnie.

Pięknie powiedziane. Co do Milionerów to fakt są jak na dzisiejsze czasy nieźli, ale to nie ten sam poziom co kiedyś, teraz już nie liczy się tak wiedza, co np. to czy ktoś ogląda seriale na TVNie. Przypomina mi się za to śmieszna sytuacja kiedy jakiś facet na pierwszym pytaniu miał wskazać dojną samicę. Nie pamiętam wszystkich odpowiedzi, ale pytanie było banalne, a on pomimo śmiechu publiczności, o mały włos nie zaznczył komarzycy twisted Awanturę o kasę lubiłam. Gry w ciemno nie. Życiowej szansy jakoś teraz nie kojarzę na czym to polegało, ale pamiętam że było. Idź na całość to stare dobre czasy Wink Ile ja wtedy miałam lat, ale do dziś dobrze pamiętam Zonka Big Grin Agenta nie kojarzę w ogóle żeby cos takiego było. A co do turniejów wymagających wiedzy to na pewno Jeden z dziesięciu, a przede wszystkim Wielka Gra. Pamiętam, że nie nawidziłam tego jak byłam mała, ale tam trzeba było mieć ogromną wiedzę, a nie to co teraz.

"Idź swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą."
>Dante Alighieri<
28-07-2009 11:53
qmate Offline
Magister GeoForum

Wielkiej Gry nie oglądałem, zawsze strasznie mnie nudziło to jak ta pani prowadząca siedziała na swoim foteliku, obok stał jakiś bukiet kwiatków i ona czytała jakieś "referaty" z kartek.

Agent był ekstra. Prowadził go Marcin Meller. Była tam grupa osób, które wyjeżdżały gdzieś, np. do Hiszpanii i tam toczyła się akcja. Mieli do wykonania różne zadania zespołowe, a wśród nich była jedna osoba, która miała popsuć im plany, tj. uniemożliwić wykonanie zadania -tą osobą był agent, ale tylko on wiedział, że nim jest.
28-07-2009 13:40
pisk35 Offline
Doktor hab. GeoForum

Jeden z dziesieciu jak tylko mam czas ogladam - naprawde ciekawe pytania....
Agenta też oglądałem - pamietam jakie było moje zdziwienie gdy w Pierwszej edycji Agentem okazała sie niepozorna, filigranowa kobitkaTongue

28-07-2009 16:32
luca Offline
Nie wiadomo za bardzo co tu robi...

Ilość postów: 2 061
Reputacja: 5
Jadłem słodkie kopytka, w śmietanie i posypane cukrem Tongue...

Wielka Gra była fajna, Miliard w rozumie też. 1 z 10 trudny i słabe nagrody. Va Banque był też ciekawy. Milionerzy fajne, ale czasami poryte pytania...

[Obrazek: 17ac737c128460c1.gif]
28-07-2009 21:40
pl65 Offline
Student GeoForum

Ilość postów: 277
Milionerzy i Jeden z Dziesięciu a reszty nie lubię Tongue

Pozdrawiam, Przemek
lisnet.info | Fotoblog
10-08-2009 20:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
prof. miodzio (miodek) Offline
Guru

Ilość postów: 425
Reputacja: 1
łaaaa, jak dawno mnie nie było na forum, hehe 1 z 10 rządzi, pierwszy etap to banał 15pytan u mnie standard, 2 ujdzie, 3 to porażka, swego czasu chcialem tam wystąpicWink hehe, ale jednak nie;p
te takie pseudo teleturnieje w TVN to jakiś wybryk natury, a zwłaszcza ludzie którzy tam dzwonią. Żal mi tych babek prowadzących, cały czas się produkuja;]

"Co za dużo to niedobrze" jak powiada mój prof. dr hab. inż
12-08-2009 13:57
pisk35 Offline
Doktor hab. GeoForum

a moj nauczyciel od histori z gimnazjum wystąpił w 1 z 10Big Grin..skończyło się na 2 etapieTongue..no ale cała szkoła pózniej mu gratulowałaTongue

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2009 21:22 przez pisk35. Edit Reason: )
13-08-2009 21:22
squirrel_sami Niedostępny
Maturzysta GeoForum

Ilość postów: 202
Reputacja: 0
Z teleturniejów to oglądałam najczęściej 1 z 10, Awanturę o kasę oraz Milionerów...
Dla zabicia czsu oglądam Nagrodę Gwarantowaną ( z niektórych głupich telefonów mozna się ubawić ) Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2009 01:24 przez squirrel_sami. Edit Reason: )
16-08-2009 01:24
pisk35 Offline
Doktor hab. GeoForum

w sparwie głupich telefonów - ostatnio oglądałem na TVN jak była krzyzówka w której brakowało 4 - literowego pionowego hasła i ktoś zadzwonił i rzucił obrazliwe słowo na C (chyba wszyscy wiedzą o co chodziło) a prowadząca przez 5 minut się czerwieniła....głupota ludzka nie zna granic..

16-08-2009 11:00
squirrel_sami Niedostępny
Maturzysta GeoForum

Ilość postów: 202
Reputacja: 0
Do programu Nagroda Gwarantowana, dzwonią też ludzie, którzy o z odpowiedzią na pytanie o coś białego mówią, że sperma, a imię na K, to odpowiedź, że prowadzonca ładny ma tyłek... heh głupota... Naszczęście ta z Polsatu olała to całkowicieSmile
16-08-2009 12:44
pisk35 Offline
Doktor hab. GeoForum

ale ''Nagroda Gwarantowana'' jest po 23, a te inne konkursy oglądaja dzieci i co z nich wyrośnie...nie chcę wiedzieć

17-08-2009 07:36
luca Offline
Nie wiadomo za bardzo co tu robi...

Ilość postów: 2 061
Ej mówcie o teleturniejeach normalnych, a nie znajdź wolną linię...

[Obrazek: 17ac737c128460c1.gif]
17-08-2009 21:06
Odpowiedz 

Skocz do: