Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 1 Głosów - 5 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Wulkanologia
|
| Autor |
Wiadomość |
ola_2323
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 1
Reputacja: 0
|
Wulkanologia
Witam, bardzo proszę o pomoc. Chciałabym studiowac wulkanologię, wiem, że w Polsce chyba nie ma takiej możliwości, ale gdzie jest? Wie ktoś może? Nie chciałabym studiować geologii, a konkretnie wulkanologię. Mam nadzieję, ze pomożecie.
Pozdrawiam Aleksandra.
|
|
| 28-06-2009 18:11 |
|
qmate
Magister GeoForum
Ilość postów: 537
Reputacja: 14
|
RE: Wulkanologia
heh nie wiem, ale wydaje mi się, że może być ciężko i jeśli naprawdę chcesz to studiować to czeka Cię stały wyjazd z kraju, być może na zawsze.
A gdzie znajdziesz te studia to jak już mówiłem nie wiem, ale pewnie gdzieś w jakimś państwie, gdzie zjawiska wulkaniczne są najaktywniejsze. Najbliżej nas Grecja, Włochy. Musiałabyś znać języki i to w stopniu zaawansowanym. I "technomowę". A poza tym chyba musiałabyś tam zostać, bo w Polsce znalezienie pracy po tak wąskiej specjalizacji byłoby nadzwyczaj trudne, chyba że na uczelniach czy bardzo wysokich stanowiskach państwowych jak np. no nie wiem. "Główny wulkanolog kraju" o ile coś takiego istnieje
|
|
| 28-06-2009 18:45 |
|
arrturro
SM Don Arrturro

Ilość postów: 2 240
Reputacja: 8
|
|
| 28-06-2009 20:06 |
|
carenza
nadużywająca diabła tasmańskiego
Ilość postów: 2 504
Reputacja: 10
|
mnie przyszło na myśl USA.
jak wyczytasz linki od @arr'a lub wybierzesz jakaś opcję to podziel się tu info, bo to całkiem ciekawe
![[Obrazek: wistpanomwj3.jpg]](http://img509.imageshack.us/img509/2846/wistpanomwj3.jpg) "Cóż tam ten tłum dostrzega
Trwający w zachwyceniu
Coś mówi - spróbuj z nimi
Coś mówi - zostań w cieniu."
|
|
| 28-06-2009 22:59 |
|
krasawica97
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 4
|
uważam że powinnaś poszukać w internecie jakie są studia może akurat się jakieś znajda ja sama chcę iść w tym samym kierunku co ty.A jeśli nie to Proponuje wyjechać do Włoch jest tam wulkan Wezuwiusz, Marsili, Etna więc jest ich dosyć wiele a i jeszcze dużo czytaj o wulkanach to bardzo pomaga a zwłaszcza informacje o wulkanie w yellowstone w Ameryce Północnej i oczywiście podwodny wulkan Marsili o którym wcześniej wspomniałam.
|
|
| 26-04-2011 21:23 |
|
joa7
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 20
|
najlepiej wlochy
|
|
| 26-04-2011 22:58 |
|
zuzzanna
Niemowlę GeoForum
Ilość postów: 7
|
Wochy są najlepszą opcją. Moja kuzynka jest właśnie w Nowej Zelandii i też chce studiować wulkanologię. Tylko już zaczyna jej się tęsknić.
|
|
| 09-05-2011 14:21 |
|