Pokaż nowe posty |
Oznacz wszystkie jako przeczytane |
Szukaj
Ocena wątku:
- 3 Głosów - 5 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
XXXVIII Olimpiada Geograficzna
|
| Autor |
Wiadomość |
Noelka
Uczeń GeoForum
Ilość postów: 49
Reputacja: 0
|
RE: XXXVIII Olimpiada Geograficzna
oj nie, ja przez minione trzy lata tak działałam
|
|
| 10-06-2011 22:41 |
|
anynka13
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 23
|
I wtedy we wszystkich dokumentach jako opiekuna wpisuje się tego swojego nauczyciela? Trzeba jakoś specjalnie zaznaczyć, że mamy innego opiekuna niż nauczyciela szkolnego?
|
|
| 14-06-2011 19:25 |
|
TomLiQ
Uczeń GeoForum
Ilość postów: 29
Reputacja: 2
|
Zastanawia mnie czy w temacie A można scharakteryzować zbiornik, którego budowa została rozpoczęta i ma on zostać oddany do użytku za około 3 lata. Z tym, że już dosyć długo jest budowany i ma ciekawą historię.
Jeśli nie to będę musiał opisywać Zbiornik Dobczycki, a boję się, że wiele osób będzie nim zainteresowanych ; )
"Na początku twoje życie toczy się normalnie, czasem przerywasz je wyprawami;
potem twoje wyprawy toczą się normalnie i czasem przerywasz je życiem..." znajomy Piotra Morawskiego
|
|
| 18-06-2011 17:16 |
|
Zing
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 166
Reputacja: 1
|
Zbiornik Dobczycki? Ja chciałem na początku opisywać Zbiornik Czchowski, ale uznałem, że jest zdecydowanie za duży, tymczasem Dobczycki jest jeszcze większy...
|
|
| 18-06-2011 22:44 |
|
TomLiQ
Uczeń GeoForum
Ilość postów: 29
|
no Dobczycki ma 10km2 (to chyba 1000 hektarów). nie zwróciłem uwagi, że jest napisane aby wybrać zbiornik o pow. kilku hektarów, no to bieda ; )
swoją drogą zbiornik retencyjny do kilku ha ciężko mi znaleźć będzie...
"Na początku twoje życie toczy się normalnie, czasem przerywasz je wyprawami;
potem twoje wyprawy toczą się normalnie i czasem przerywasz je życiem..." znajomy Piotra Morawskiego
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2011 21:47 przez arrturro. Edit Reason: )
|
|
| 19-06-2011 21:17 |
|
Zing
Maturzysta GeoForum
Ilość postów: 166
Reputacja: 1
|
Erno - i prawdopodobnie właśnie opisem gospodarstw się zajmę, choć wolałem tego uniknąć. Szykuje się seria odwiedzin u sąsiadów... i kolejny rok maratonów po urzędach, yeah!  Swoją drogą, na brak gospodarstw w okolicach Niska też zapewne nie narzekasz, choć teren nieco mniej urozmaicony?
Nie mniej jednak jeszcze wybadam sprawę małych antropogenicznych zbiorników wodnych w rejonie, być może akurat w trakcie rowerowych eskapad po okolicy natrafię na coś ciekawego?
A Artur, jak widzę, stoi na straży języka polskiego (choć ja osobiście przyzwyczaiłem się do formy "pisze"... i ją lubię, mimo niepoprawności)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-2011 23:28 przez Zing. Edit Reason: )
|
|
| 19-06-2011 23:26 |
|
Stasiuu
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 52
|
A czy zdarzyło Wam się już, że np. ktoś w urzędzie gminy nie chciał Wam udzielić informacji, których chcieliście uzyskać?  Mój nauczyciel geografii wspomniał, że mogą być takie problemy i dobrze mieć przy sobie papier z pieczątką szkoły, że pisze się prace na OG na taki i taki temat i zbiera się do tego potrzebne informacje. Też tak robicie?
|
|
| 23-06-2011 17:26 |
|
anynka13
Przedszkolak GeoForum
Ilość postów: 23
|
Często niechętnie udzielają informacji, ale na razie udawało mi się obejść bez tego papieru ze szkoły. Jednak wiem, że znajomym z mojego liceum wystawiano ten dokument, bo w gminie nie chciano im nic powiedzieć.
|
|
| 23-06-2011 19:27 |
|
erno1993
Gimnazjalista GeoForum
Ilość postów: 93
Reputacja: 3
|
obawiam się że taki papierek może nie pomóc jeśli nie będę chcieli to nie dadzą i będą się wymigiwać najlepiej to byłoby znać kogoś w urzędzie albo jeżeli tam idziesz to pogadaj np. z radnym z osiedla lub kimś o podobnym stanowisku pójdziesz z nim to od razu urząd szybko i sprawnie załatwi bez marudzenia, a tak to różnie oj różnie bywa
I tylko jedno może unicestwić marzenie - strach przed porażką.
|
|
| 23-06-2011 19:31 |
|
Wasquez
Student GeoForum
Ilość postów: 266
|
Zależy, gdy poszedłem do urzędu za 1 razem to mnie chyba nie potraktowali poważnie i mówili że nic nie mają, ale gdy miałem papier od szkoły to już byli bardzo uprzejmi.
Jestem saperem - jeśli biegnę, rób to samo!
|
|
| 23-06-2011 20:50 |
|
Noelka
Uczeń GeoForum
Ilość postów: 49
|
Urzędników na swojej drodze spotyka się przeróżnych, od takich, którzy po minucie patrzenia w okno wyduszą z siebie jedynie "nie, to nie u nas", po takich, którzy skoczą nawet do archiwum i zrobią odręczne notatki  Ci drudzy to prawdziwy skarb dla olimpijczyków
|
|
| 23-06-2011 21:10 |
|